23948sdkhjf

Flad udvikling - men fortsat optimisme i serviceerhverv

Danmarks Statistiks konkunkturbarometer viser, at selvom forventningerne i serviceerhvervene og detailhandlen er faldet en smule, er de statistisk set uændrede.
Dagens konjunkturbarometre fra Danmarks Statistik for serviceerhvervene og detailhandlen viser, at forventningerne i økonomiens servicebrancher i faktiske tal er faldet en smule, men statistisk set uændrede.

I september faldt konjunkturbarometrene således for henholdsvis detailhandel og service til 16 og 3 mod 17 og 5 i august.

Ikke det bedste signal for økonomisk udvikling
- Det er lidt ærgerlige nyheder og ikke det bedste signal for den økonomiske udvikling, at både detailhandlen og i resten af servicebranchernes forventninger er uændrede. Servicesektoren fylder rigtig meget i dansk økonomi og giver beskæftigelse til mere end 70 pct. af de privatansatte danskere - derfor er det i sagens natur ekstremt vigtigt for den samfundsøkonomiske udvikling med fremgang i servicevirksomhederne, vurderer Mira Lie Nielsen, økonom i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv.

Håb om endnu flere arbejdspladser i servicesektor
- Servicesektoren har ageret trækhest for den fremgang i beskæftigelsen, som vi det seneste års tid har oplevet, og det positive i dagens tal er, at detailhandlen og de resterende serviceerhverv forsat har positive forventninger. Dette giver håb om, at der kan skabes endnu flere arbejdspladser i servicesektoren, og derved holde hånden under samfundsøkonomien.

Dansk økonomi er langsomt på vej op i gear
- Dansk økonomi er på vej op i gear men det går langsomt og der er mange bump på vejen. Hvis dansk økonomi skal arbejde sig ud af det sløve tempo og tage et gearsktifte opad, så skal alle dele af økonomien med, og derfor er det trist at såvel industri som byggeriet fortsat har decideret negative vurderinger, slutter Mira Lie Nielsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125